Wednesday, 16 May 2018

DULU SAYA TIDO BELAKANG PETRONAS

Okei la harini saya nak kongsikan perjalanan hidup saya

Dulu tempat tido saya belakang Petronas
masa tu bersyukur sangat sebab dah ada kereta, dapat la tido dalam kereta
sebab saya tak mampu untuk sewa rumah, nak kongsi sewa pon segan takut tak mampu bayar
setiap pagi saya akan call mana2 kawan takpon pergi masjid time takde orang pkol 10 pagi, untuk mandi dan bersiap
ye la kalau waktu subuh ramai pulak orang 😅
masa tu bisnes masih berjalan, ada tiga kiosk, tapi tak boleh gerakkan semua kiosk cuma dapat bukak 2 kiosk je,
walaupon bisnes ada, tapi sama macam bisnes takde, cuma cukup bayar gaji dengan sewa tapi tu pon selalu tak lepas bayar
duit makan kna jimat, saya jumpa strategi nak jimat makan saya kna merokok, jadi saya cuma makan dalam 5ringgit ke 10 ringgit je sehari
sara hidup masa tu 20 ringgit sehari, lagi 10 ringgit duit minyak kereta
ada rezeki atau rasa muka tak malu masa tu saya mintak tumpang tido rumah kawan
[bersambung]



Tuesday, 15 May 2018

JUAL AISKRIM POTONG UNTUK SEDEKAH SEKOLAH TAHFIZ SRITI AN NAJAH

15 MEI 2018 - Puan Ayu atau dikenali di facebook beliau Anar Ruhayu merupakan ejen pertama icely aiskrim potong di Melaka, beliau menggunakan konsep berniaga sambil beramal, dengan setiap aiskrim potong yang dijual melalui Puan Ayu akan diberikan sumbangan kepada pembangunan sekolah tahfiz Sriti An Najah, boleh hubungi beliau di nombor 014 3637837

Puan Ayu bersama dengan suami beliau atau dikenali sebagai Abang Tanjak adalah penggerak utama iCeLy Aiskrim Potong Melaka

sedikit ringkasan mengenai sekolah tahfiz Sriti An Najah,


  • baru satu tahun lebih penubuhan
  •  sriti pertama yang dibina di Melaka
  •  dana sebanyak 300 ribu ringgit diperlukan pada tahun ini untuk menaikkan bangunan baru bagi fasa kedua untuk murid - murid tahun 2019
  •  setiap ibu bapa dan pihak sekolah mengambil inisiatif sendiri untuk mencari dana bagi menampung kos tersebut


Lokasi jualan Puan Ayu buat masa sekarang :


  • taman Bukit Katil Damai, Bukit Katil Melaka, 
  • berhadapan SPEED MART 99
  • simpang Gold Coast
  • Bayu Lagoon Melaka
  • Setiap Isnin di UiTM Lendu, Alor Gajah dari 9pagi hingga 3petang





Friday, 4 May 2018

JUAL AISKRIM JE JUALAN RM8,000 SEBULAN

Itulah kadang - kadang orang tengok jual aiskrim ni benda remeh, tak mampu buat jualan tinggi, tapi kami icely aiskrim potong berjaya buktikan ejen kami Tuan Irridhus dari Alor Star berjaya capai jualan April sebanyak RM8,000 sebulan

Biar betul ?

ye betul, setiap bulan kami akan menerima  report - report dari seluruh ejen kami di seluruh Malaysia, tujuan tak lain dan tak bukan sebab misi kami nak pastikan ejen capai jualan RM 5,000 sebulan

dan rekod kami setakat ni ada dua ejen dah capai jualan lebih dari RM5,000 sebulan

Tuan Irridhus - RM8,323 jualan bulan April 2018
Kak Bib- RM6,500 jualan bulan April 2018


Jika anda berminat untuk mendaftar sebagai ejen icely aiskrim potong boleh terus hubungi kami di 01117940277 sama ada melalui panggilan atau whatsapp


Monday, 2 April 2018

BISNES AISKRIM - 10 KESILAPAN MEMILIH PERNIAGAAN AISKRIM POTONG

Berikut merupakan 10 kesilapan kebanyakan orang memilih untuk berniaga aiskrim potong akhirnya terpaksa berhenti separuh jalan, sebab kesilapan memilih produk aiskrim potong dan paling utama memilih founder yang salah, yang tak ambik berat pasal ejen, tahu jual je, makan duit ejen, tak kisah ejen jual dapat untung ke tak dan suka sangat tekan ejen tapi founder "pemalas"

1) Aiskrim potong murah tapi sebenarnya saiz aiskrim potong PENDEK

2) Aiskrim potong tak boleh potong lebih dari 4 potongan sebab mudah hancur dan PENDEK

3) Aiskrim potong cepat cair tak boleh hantar kalau jauh dan terpaksa beli dengan kuantiti banyak

4) Tak tahu bila pulang modal, tak ada sokongan atau jaminan dari founder atau pengedar tentang tempoh pulang modal berniaga aiskrim potong akhir sekali duit pelaburan perniagaan hangus

5) Tak ada strategi niaga, lepas jual lantak engkau lah nak jual macam mana, yang penting barang aku laku engkau beli, founder PEMALAS

6) Founder atau pengedar tak jaga ejen, TAMAK, jual dekat ejen lepastu bila ada tempahan sendiri yang ambik, kalau ada orang beli founder tak kawal produk, akhir sekali ejen makan diri

7) Founder atau pengedar tak buat marketing, masa niaga takde orang tau yang ejen aiskrim potong ni wujud atau tak

8) Aiskrim potong ROSAK masa penghantaran atau founder hantar barang ROSAK, bila ejen bagitau founder tak nak bertanggungjawab, semua kerugian dan duit ejen yang hangus

9) Founder atau pengedar sendiri tak buat duit, bila founder atau pengedar sendiri tak buat duit macam mana ejen nak buat duit ? biar betul percaya kat founder yang takde hala tuju

10) Founder atau pengedar tak buat kawalan ejen, biarkan ejen bersaing yang penting barang mereka laku terjual, bisnes tak SISTEMATIK dan HQ takde SISTEM dalam pengurusan ejen

Kami di iCeLy Aiskrim Potong sangat komited dan mempunyai sasaran supaya ejen capai jualan RM5k sebulan bagi fasa pertama, kami juga melabur untuk ilmu dan pemasaran supaya ejen - ejen kami mudah dalam buat jualan dan tambahan lagi kami ada MONEY BACK GUARANTEE atau PULANG BALIK MODAL bagi aiskrim yang rosak

dan

ada REWARD untuk ejen terbaik, dan pelanggan - pelanggan ejen kami jugak bagi HADIAH cabutan bertuah dan sediakan PERTANDINGAN yang HQ iCeLy Aiskrim Potong SPONSOR, semua untuk kepentingan ejen - ejen icely aiskrim potong


Wednesday, 28 March 2018

SERONOK SANGAT BILA DAPAT BANTU EJEN

Seronok sangat bila dapat bantu ejen dengan bagi balik ganti rugi 60 kiub aiskrim yang rosak dengan nilai RM200++ sebab tak sengaja tutup plug peti
ye la kadang - kadang benda nak jadi kita tak boleh buat apa - apa, macam saya semalam lagi teruk lupa nak ambik cash masa draw duit, haha
memang la kecuaian tapi kena cari solusi bukan fokus pada masalah yang ada

Thursday, 25 January 2018

10 KESILAPAN MEMULAKAN PERNIAGAAN AISKRIM SECARA PART TIME

10 KESILAPAN MEMULAKAN PERNIAGAAN AISKRIM SECARA PART TIME



1. Masih bekerja tapi belajar untuk buat aiskrim sendiri akan merugikan masa, proses pembuatan akan ambik masa yang lama dan masa berkualiti rehat atau bersama keluarga terpaksa dilupakan

2. Tak tahu kos produk, orang kata untung jual aiskrim ni banyak, jadi jual ikut orang jer last sekali duit habis asyik beli barang dan untung tak tahu pegi mana

3. Strategi jualan tak ada, dah beli barang semua lepas tu jual tak laku tak tahu nak buat macam mana

4. Keluarkan modal besar untuk buat aiskrim sendiri, beli mesin aiskrim, masuk kursus pembuatan aiskrim, beli freezer last sekali kos aiskrim lagi mahal dari pasaran lepastu mesin aiskrim tersadai

5. Mentaliti buat aiskrim sendiri lagi murah dan boleh jual murah, adalah silap sama sekali, kapasiti dan mesin biasa takkan dapat lawan kapasiti dan mesin kapasiti kilang, kalau nak lawan harga murah memang anda dah "sesat" jalan

6. Berniaga aiskrim yang dah sangat biasa di pasaran, takde unsur WOW yang menarik perhatian pembeli, persaingan yang sangat kuat, niaga tak lama pasti bungkus

7. Tak sempat nak "promote bisnes" pergi balik kerja lepastu turun niaga balik malam dah gelap, semua benda nak kena buat sendiri jadi tak sempat nak promote dan bisnes pon "kena santau"

8. Takde target jualan, nak berniaga aiskrim untuk bagi lepas makan dan tampung pendapatan harian macam bawak kereta tapi tak tahu jalan lepastu nak pakai "waze" pulak internet tak cukup kuota

9. Nak jual kat budak sekolah sedangkan dah ramai "pemangsa" kiri kanan jalan yang menunggu lepas budak sekolah keluar dari sekolah dan tawarkan harga paling MURAH !

10. Tak dapat keluarkan dengan kapasiti yang banyak dan cepat bila dapat tempahan yang banyak, terpaksa berperang dengan masa dan buat kerja bertangguh, urusan kerja pon dah tak berkualiti dan selalu kena marah dengan BOSS



Semua masalah di atas akan selesai jika anda pilih sistem perniagaan iCeLy aiskrim potong boleh klik disini untuk terus bacaan yang bakal mengubah hidup anda, insyAllah





Friday, 19 January 2018

UBAH HIDUP ANDA DAN MULAKAN PERNIAGAAN AISKRIM POTONG YANG MENGUNTUNGKAN SEKARANG

WALAUPUN PART TIME JE DAH BOLEH BUAT JUALAN RM5K SEBULAN PADA HUJUNG MINGGU TANPA PERLU BERHENTI KERJA


APA KATA MEREKA YANG DAH "MAKAN" ICELY AISKRIM POTONG ?




APA KATA MEREKA YANG DAH NIAGA ICELY AISKRIM POTONG ?






iCeLy Aiskrim Potong ni macam mana ?





Kenapa pilih iCeLy Aiskrim Potong untuk buat duit
  1. Aiskrim potong lebih panjang boleh potong maksima 7 tapi dicadangkan 5 sahaja
  2. Ada MONEY BACK GUARANTEE (MBG) jika aiskrim potong sampai dalam keadaan cair dan tak boleh guna untuk jualan
  3. Rasa aiskrim yang "ketagih" tanpa bahan terlarang dengan rasa yang pasti diingati pelanggan
  4. Bisnes pulang modal dengan cepat kebiasaannya 2 minggu jualan dah dapat balik modal
  5. Follow up lepas jualan, ejen - ejen tak dibiarkan "terlopong" selepas buat pembayaran

Macam mana konsep bisnes aiskrim potong ni ?

  • Stok aiskrim potong akan dibekalkan HQ iCeLy dan anda bebas untuk berniaga mengikut hari dan waktu operasi anda (tapi perlu ditetapkan lokasi dan waktu untuk mudahkan proses pengiklanan)
  • kami bimbing anda sampai dapat kejar jualan RM5,000 sebulan bagi fasa pertama dan akan meningkat bagi fasa seterusnya. 
  • Bukan murah yang kami jamin tapi keuntungan yang banyak dari segi kewangan dan masa
  • perlindungan ejen juga ditawarkan maknanya ejen terawal ada kuasa untuk menguasai perniagaan sebagai pembekal utama bagi setiap daerah

SIAPA EJEN TERKINI ICELY AISKRIM POTONG ?

EJEN KUANTAN - 012 909 4748 ( Puan Nurul )
EJEN PEKAN - 018 912 3712 ( Nawi )
EJEN MERSING - 013 224 5120 ( Adam )
EJEN BESUT - 019 908 9623 ( Puan Diana )
EJEN PULAU PERHENTIAN - 019 959 3459 ( Kak Bib )
EJEN SEPANG - 017 383 0084 ( Puan Liza )
EJEN SHAH ALAM - 014 334 4582 ( Kak Su )
EJEN KUALA LUMPUR - 011 2742 2612 ( Cik Ain ) 010 237 5031 ( Khairi )
EJEN SEBERANG PERAI UTARA - 017 534 5070 ( Fadzly ) 012 599 9825 ( Zaza )
EJEN BATU PAHAT - 012 780 5680 ( De ) 011 3336 0421 ( Lynn )
EJEN SEREMBAN - 019 699 5425 ( Pak Lah )
EJEN KULIM - 018 294 4211 ( Ikhwan )
EJEN ALOR STAR - 017 414 3006 ( Irridhus )
EJEN KETEREH - 017 964 5238 ( Aisyah Najwa )
EJEN PASIR PUTEH - 011 2558 2891 ( Baharin )

P/S : Kalau korang berada dalam daerah ejen kami anda boleh terus beurusan dengan mereka

APA YANG ANDA DAPAT DENGAN PELABURAN RM1,200 NI ?


  • 1 box polysterin aiskrim potong dengan kuantiti 100 cube aiskrim potong 
  • didatangkan dengan 7 perisa 
  • 15 vanilla / 15 coklat / 15 strawberi / 15 keladi / 15 jagung / 15 blueberi / 10 apple
  • Setiap cube aiskrim potong dicadangkan potong 5 bahagian dan dapat jumlah 500 batang aiskrim yang dicucuk lidi


  • tong aiskrim dari jenis besi stainless steel (tahan karat ) dengan kapasiti 30 batang aiskrim potong (potensi jualan RM300 untuk satu sesi jualan)
  • lengkap dengan stiker iCeLy Aiskrim Potong bagi memudahkan jualan (stiker diberi setelah pengesahan bayaran)

MACAM MANA NAK POTONG AISKRIM POTONG ?



DAPATKAN eBOOK STRATEGI JUALAN ICELY AISKRIM POTONG STRATEGI RM5,000 SECARA PERCUMA DENGAN KLIK DISINI



UNTUK 10 EJEN TERAWAL KAMI BAGI POTONGAN SEBANYAK RM100
DARIPADA RM 1,200 KINI HANYA
RM 1,100

19 JANUARI 2018 - Ejen Sepang dah ambik tawaran ni, baki cuma tinggal 9 orang terawal je lagi
28 JANUARI 2018 - Ejen Batu Pahat dah ambik tawaran ni, baki cuma tinggal 8 orang terawal je lagi
28 MARCH 2018 - Tinggal 2 slot promosi sahaja lagi

CALL SEKARANG
011 1794 0277

WASAP SEKARANG
hanya klik disini

DULU SAYA TIDO BELAKANG PETRONAS

Okei la harini saya nak kongsikan perjalanan hidup saya Dulu tempat tido saya belakang Petronas masa tu bersyukur sangat sebab dah ad...