Monday, 2 April 2018

BISNES AISKRIM - 10 KESILAPAN MEMILIH PERNIAGAAN AISKRIM POTONG

Berikut merupakan 10 kesilapan kebanyakan orang memilih untuk berniaga aiskrim potong akhirnya terpaksa berhenti separuh jalan, sebab kesilapan memilih produk aiskrim potong dan paling utama memilih founder yang salah, yang tak ambik berat pasal ejen, tahu jual je, makan duit ejen, tak kisah ejen jual dapat untung ke tak dan suka sangat tekan ejen tapi founder "pemalas"

1) Aiskrim potong murah tapi sebenarnya saiz aiskrim potong PENDEK

2) Aiskrim potong tak boleh potong lebih dari 4 potongan sebab mudah hancur dan PENDEK

3) Aiskrim potong cepat cair tak boleh hantar kalau jauh dan terpaksa beli dengan kuantiti banyak

4) Tak tahu bila pulang modal, tak ada sokongan atau jaminan dari founder atau pengedar tentang tempoh pulang modal berniaga aiskrim potong akhir sekali duit pelaburan perniagaan hangus

5) Tak ada strategi niaga, lepas jual lantak engkau lah nak jual macam mana, yang penting barang aku laku engkau beli, founder PEMALAS

6) Founder atau pengedar tak jaga ejen, TAMAK, jual dekat ejen lepastu bila ada tempahan sendiri yang ambik, kalau ada orang beli founder tak kawal produk, akhir sekali ejen makan diri

7) Founder atau pengedar tak buat marketing, masa niaga takde orang tau yang ejen aiskrim potong ni wujud atau tak

8) Aiskrim potong ROSAK masa penghantaran atau founder hantar barang ROSAK, bila ejen bagitau founder tak nak bertanggungjawab, semua kerugian dan duit ejen yang hangus

9) Founder atau pengedar sendiri tak buat duit, bila founder atau pengedar sendiri tak buat duit macam mana ejen nak buat duit ? biar betul percaya kat founder yang takde hala tuju

10) Founder atau pengedar tak buat kawalan ejen, biarkan ejen bersaing yang penting barang mereka laku terjual, bisnes tak SISTEMATIK dan HQ takde SISTEM dalam pengurusan ejen

Kami di iCeLy Aiskrim Potong sangat komited dan mempunyai sasaran supaya ejen capai jualan RM5k sebulan bagi fasa pertama, kami juga melabur untuk ilmu dan pemasaran supaya ejen - ejen kami mudah dalam buat jualan dan tambahan lagi kami ada MONEY BACK GUARANTEE atau PULANG BALIK MODAL bagi aiskrim yang rosak

dan

ada REWARD untuk ejen terbaik, dan pelanggan - pelanggan ejen kami jugak bagi HADIAH cabutan bertuah dan sediakan PERTANDINGAN yang HQ iCeLy Aiskrim Potong SPONSOR, semua untuk kepentingan ejen - ejen icely aiskrim potong


Wednesday, 28 March 2018

SERONOK SANGAT BILA DAPAT BANTU EJEN

Seronok sangat bila dapat bantu ejen dengan bagi balik ganti rugi 60 kiub aiskrim yang rosak dengan nilai RM200++ sebab tak sengaja tutup plug peti
ye la kadang - kadang benda nak jadi kita tak boleh buat apa - apa, macam saya semalam lagi teruk lupa nak ambik cash masa draw duit, haha
memang la kecuaian tapi kena cari solusi bukan fokus pada masalah yang ada

Thursday, 25 January 2018

10 KESILAPAN MEMULAKAN PERNIAGAAN AISKRIM SECARA PART TIME

10 KESILAPAN MEMULAKAN PERNIAGAAN AISKRIM SECARA PART TIME



1. Masih bekerja tapi belajar untuk buat aiskrim sendiri akan merugikan masa, proses pembuatan akan ambik masa yang lama dan masa berkualiti rehat atau bersama keluarga terpaksa dilupakan

2. Tak tahu kos produk, orang kata untung jual aiskrim ni banyak, jadi jual ikut orang jer last sekali duit habis asyik beli barang dan untung tak tahu pegi mana

3. Strategi jualan tak ada, dah beli barang semua lepas tu jual tak laku tak tahu nak buat macam mana

4. Keluarkan modal besar untuk buat aiskrim sendiri, beli mesin aiskrim, masuk kursus pembuatan aiskrim, beli freezer last sekali kos aiskrim lagi mahal dari pasaran lepastu mesin aiskrim tersadai

5. Mentaliti buat aiskrim sendiri lagi murah dan boleh jual murah, adalah silap sama sekali, kapasiti dan mesin biasa takkan dapat lawan kapasiti dan mesin kapasiti kilang, kalau nak lawan harga murah memang anda dah "sesat" jalan

6. Berniaga aiskrim yang dah sangat biasa di pasaran, takde unsur WOW yang menarik perhatian pembeli, persaingan yang sangat kuat, niaga tak lama pasti bungkus

7. Tak sempat nak "promote bisnes" pergi balik kerja lepastu turun niaga balik malam dah gelap, semua benda nak kena buat sendiri jadi tak sempat nak promote dan bisnes pon "kena santau"

8. Takde target jualan, nak berniaga aiskrim untuk bagi lepas makan dan tampung pendapatan harian macam bawak kereta tapi tak tahu jalan lepastu nak pakai "waze" pulak internet tak cukup kuota

9. Nak jual kat budak sekolah sedangkan dah ramai "pemangsa" kiri kanan jalan yang menunggu lepas budak sekolah keluar dari sekolah dan tawarkan harga paling MURAH !

10. Tak dapat keluarkan dengan kapasiti yang banyak dan cepat bila dapat tempahan yang banyak, terpaksa berperang dengan masa dan buat kerja bertangguh, urusan kerja pon dah tak berkualiti dan selalu kena marah dengan BOSS



Semua masalah di atas akan selesai jika anda pilih sistem perniagaan iCeLy aiskrim potong boleh klik disini untuk terus bacaan yang bakal mengubah hidup anda, insyAllah





Friday, 19 January 2018

UBAH HIDUP ANDA DAN MULAKAN PERNIAGAAN AISKRIM POTONG YANG MENGUNTUNGKAN SEKARANG

WALAUPUN PART TIME JE DAH BOLEH BUAT JUALAN RM5K SEBULAN PADA HUJUNG MINGGU TANPA PERLU BERHENTI KERJA


APA KATA MEREKA YANG DAH "MAKAN" ICELY AISKRIM POTONG ?




APA KATA MEREKA YANG DAH NIAGA ICELY AISKRIM POTONG ?






iCeLy Aiskrim Potong ni macam mana ?





Kenapa pilih iCeLy Aiskrim Potong untuk buat duit
  1. Aiskrim potong lebih panjang boleh potong maksima 7 tapi dicadangkan 5 sahaja
  2. Ada MONEY BACK GUARANTEE (MBG) jika aiskrim potong sampai dalam keadaan cair dan tak boleh guna untuk jualan
  3. Rasa aiskrim yang "ketagih" tanpa bahan terlarang dengan rasa yang pasti diingati pelanggan
  4. Bisnes pulang modal dengan cepat kebiasaannya 2 minggu jualan dah dapat balik modal
  5. Follow up lepas jualan, ejen - ejen tak dibiarkan "terlopong" selepas buat pembayaran

Macam mana konsep bisnes aiskrim potong ni ?

  • Stok aiskrim potong akan dibekalkan HQ iCeLy dan anda bebas untuk berniaga mengikut hari dan waktu operasi anda (tapi perlu ditetapkan lokasi dan waktu untuk mudahkan proses pengiklanan)
  • kami bimbing anda sampai dapat kejar jualan RM5,000 sebulan bagi fasa pertama dan akan meningkat bagi fasa seterusnya. 
  • Bukan murah yang kami jamin tapi keuntungan yang banyak dari segi kewangan dan masa
  • perlindungan ejen juga ditawarkan maknanya ejen terawal ada kuasa untuk menguasai perniagaan sebagai pembekal utama bagi setiap daerah

SIAPA EJEN TERKINI ICELY AISKRIM POTONG ?

EJEN KUANTAN - 012 909 4748 ( Puan Nurul )
EJEN PEKAN - 018 912 3712 ( Nawi )
EJEN MERSING - 013 224 5120 ( Adam )
EJEN BESUT - 019 908 9623 ( Puan Diana )
EJEN PULAU PERHENTIAN - 019 959 3459 ( Kak Bib )
EJEN SEPANG - 017 383 0084 ( Puan Liza )
EJEN SHAH ALAM - 014 334 4582 ( Kak Su )
EJEN KUALA LUMPUR - 011 2742 2612 ( Cik Ain ) 010 237 5031 ( Khairi )
EJEN SEBERANG PERAI UTARA - 017 534 5070 ( Fadzly ) 012 599 9825 ( Zaza )
EJEN BATU PAHAT - 012 780 5680 ( De ) 011 3336 0421 ( Lynn )
EJEN SEREMBAN - 019 699 5425 ( Pak Lah )
EJEN KULIM - 018 294 4211 ( Ikhwan )
EJEN ALOR STAR - 017 414 3006 ( Irridhus )
EJEN KETEREH - 017 964 5238 ( Aisyah Najwa )
EJEN PASIR PUTEH - 011 2558 2891 ( Baharin )

P/S : Kalau korang berada dalam daerah ejen kami anda boleh terus beurusan dengan mereka

APA YANG ANDA DAPAT DENGAN PELABURAN RM1,200 NI ?


  • 1 box polysterin aiskrim potong dengan kuantiti 100 cube aiskrim potong 
  • didatangkan dengan 7 perisa 
  • 15 vanilla / 15 coklat / 15 strawberi / 15 keladi / 15 jagung / 15 blueberi / 10 apple
  • Setiap cube aiskrim potong dicadangkan potong 5 bahagian dan dapat jumlah 500 batang aiskrim yang dicucuk lidi


  • tong aiskrim dari jenis besi stainless steel (tahan karat ) dengan kapasiti 30 batang aiskrim potong (potensi jualan RM300 untuk satu sesi jualan)
  • lengkap dengan stiker iCeLy Aiskrim Potong bagi memudahkan jualan (stiker diberi setelah pengesahan bayaran)

MACAM MANA NAK POTONG AISKRIM POTONG ?



DAPATKAN eBOOK STRATEGI JUALAN ICELY AISKRIM POTONG STRATEGI RM5,000 SECARA PERCUMA DENGAN KLIK DISINI



UNTUK 10 EJEN TERAWAL KAMI BAGI POTONGAN SEBANYAK RM100
DARIPADA RM 1,200 KINI HANYA
RM 1,100

19 JANUARI 2018 - Ejen Sepang dah ambik tawaran ni, baki cuma tinggal 9 orang terawal je lagi
28 JANUARI 2018 - Ejen Batu Pahat dah ambik tawaran ni, baki cuma tinggal 8 orang terawal je lagi
28 MARCH 2018 - Tinggal 2 slot promosi sahaja lagi

CALL SEKARANG
011 1794 0277

WASAP SEKARANG
hanya klik disini

Friday, 5 January 2018

LUBUK RAHSIA BISNES AISKRIM POTONG 2018 KINI DIDEDAHKAN !!

"Full niaga kami boleh habiskan dalam masa seminggu je sebenarnya untuk 100 batang aiskrim potong ni"
- Puan Nurul Ejen Kuantan

"Saya ni sebenarnya takde perasaan lama dah, tapi lepas makan aiskrim potong rasa hati macam dicuri"
- Encik Hairil Pegawai ASNB

"Aiskrim marvellous....sedap + lazat + lemak berkrim, cik su try semua flavour dah"
- Izzati Founder FAN'S Beauty

INI 7 SEBAB KENAPA PERLU PILIH AISKRIM POTONG ICELY

1. Aiskrim Potong lebih panjang berbanding pesaing lain dengan saiz aiskrim potong 18CM dan ketebalan aiskrim potong 4.6CM x 4.6CM

2. Lebih menguntungkan sebab lebih panjang jadi boleh potong lebih dan ofkos la buat untung lebih

3. Lebih sedap, rasa creamy melekat di lidah rasa terangkat dan menusuk kalbu sampai bergetar tulang rusuk.

4. Ada support group melalui whatsapp, dalam erti kata lain ada customer service 24/7 setiap hari khas untuk ejen dan stokis

5. Ada MONEY BACK GUARANTEE kalau aiskrim potong cair dalam keadaan tak boleh guna untuk jualan kami pulangkan balik duit anda

6. Ada support marketing dalam erti kata lain kami ada kalendar marketing 2018 untuk persediaan menjelang kali promosi hari penting

7. Ada reward sebagai ejen dengan sasaran jualan yang diberikan dan training berbayar tingkatkan jualan diberikan secara percuma

Dah bersedia untuk mulakan perniagaan aiskrim potong ?

Hubungi kami sekarang untuk jadi ejen terawal bagi setiap daerah

CALL/WHATSAPP

+++++++++
01117940277
+++++++++
01117940277
+++++++++
01117940277
+++++++++









Saturday, 23 December 2017

7 SEBAB KENAPA PERLU JANA PENDAPATAN SEBAGAI EJEN ICELY AISKRIM POTONG

=====================================================================
7 SEBAB KENAPA PERLU JANA PENDAPATAN SEBAGAI EJEN ICELY AISKRIM POTONG
=====================================================================


1. Aiskrim lebih panjang berbanding aiskrim potong lain di pasaran dengan saiz 18 cm

2. Lebih menguntungkan, sebab lebih panjang jadi boleh potong lebih dari aiskrim potong lain

3. Lebih sedap, rasa creamy, makan terus melekat dekat lidah dan terbayang - bayang kesedapannya dan rasanya perghh terangkat dan menusuk kalbu sampai bergetar tulang rusuk

4. Kami ada support grup melalui group wasap dengan erti kata lain ini customer service kami

5. Ada MONEY BACK GUARANTEE kalau aiskrim potong cair masa penghantaran dalam erti kata lain tak boleh guna untuk jualan kami bagi balik duit yang korang laburkan

6. Ada support marketing, kami ada siapkan kalendar marketing untuk ejen - ejen icely aiskrim potong dan diajar teknik kuasai wilayah dan kuasai pesaing

7. Ada REWARD sebagai ejen yang capai sasaran jualan dan training berbayar tingkatkan jualan diberikan secara percuma



Jadi ada tak kenal sape - sape, mak mertua ke, kawan ke, jiran sebelah rumah ke, adik beradik atau anak sedara yang berminat untuk jana pendapatan sendiri dengan sasaran jualan RM5,000 sebulan dari HQ iCeLy ?

call atau wasap kami segera, ejen terhad bagi setiap daerah mengikut terma dan syarat

+++++++++++
011 1794 0277
+++++++++++
011 1794 0277
+++++++++++
011 1794 0277
+++++++++++






Sunday, 17 December 2017

3 KESILAPAN KETIKA MEMILIH KATERING AISKRIM

1. Ambik katering aiskrim terlalu murah sampai tak tahu aiskrim macam mana yang ditawarkan mungkin kecik sangat

2. Penjaga aiskrim tak mesra, tunggu tetamu datang, tak layan tetamu tuan rumah dengan baik buat servis aiskrim sambil lewa

3. Tetamu tuan rumah tak tahu tuan rumah order aiskrim, aiskrim menyorok, aiskrim tenggelam dengan menu lain sebab katering aiskrim suram dan tak happening

#icelyicecreamsection
#kateringaiskrim


BISNES AISKRIM - 10 KESILAPAN MEMILIH PERNIAGAAN AISKRIM POTONG

Berikut merupakan 10 kesilapan kebanyakan orang memilih untuk berniaga aiskrim potong akhirnya terpaksa berhenti separuh jalan, sebab kesila...