Sunday, 11 November 2018

MAKAN AISKRIM DAN MENANG IPHONE XS

MAKAN AISKRIM DAN MENANG IPHONE XS

Perhatian !!!! untuk semua pelanggan iCeLy Aiskrim Potong jangan lepaskan peluang untuk sertai Peraduan Makan Aiskrim dan Menang iPhone Xs

Kali ni kami nak bagi hadiah lebih hebat untuk pelanggan kami dengan syarat - syarat yang sangat mudah hanya dengan setiap pembelian sepotong iCeLy Aiskrim Potong untuk 1 penyertaan, lebih banyak belian maka lebih banyak penyertaan anda

Kami akan buat cabutan bertuah secara live di Facebook Page iCeLy Aiskrim Potong

Peraduan Makan Aiskrim dan Menang iPhone Xs bermula dari 1 November 2018 dan berakhir sehingga 28 Februari 2019

Berikut merupakan senarai ejen kami yang sah

Senarai ejen iCeLy Aiskrim Potong

Senarai lokasi jualan iCeLy Aiskrim Potong


Bukan je iPhone Xs kami bagi tapi jugak hadiah bulanan cabutan bertuah wang tunai RM100 jadi jangan lepaskan peluang anda untuk menikmati iCeLy Aiskrim Potong dengan rasa yang takkan dilupakan anak - anak dan menjadi memori sehingga dewasa





Friday, 26 October 2018

KANOPI TEMPAT JUALAN AISKRIM POTONG TERBANG MASA TENGAH JUALAN

"KENANGAN YANG TAK BOLEH DILUPAKAN BILA KANOPI TEMPAT JUALAN AISKRIM POTONG TERBANG MASA TENGAH JUALAN" - Khairi pemilik iCELY KL

Nak senang bukan senang, nak susah bukan susah, mesti ramai yang pernah dengar ayat ni kan ?

Itu lah yang terjadi kepada Tuan Khairi & Cik Ain sewaktu bermula niaga iCeLy Aiskrim Potong di Kuala Lumpur, mereka mula mendaftar sebagai ejen iCeLy Aiskrim Potong pada penghujung Februari 2018

Khemah atau dipanggil kanopi jualan aiskrim potong terbang semasa jualan merupakan pengalaman pahit yang dilalui oleh mereka, bukan itu sahaja, mereka juga pernah kerugian lebih daripada seribu ringgit ketika menyertai event yang digemparkan oleh pihak aturcara tentang pelanggan yang akan bersesak tetapi hanyalah omong kosong pihak penganjur sahaja, akhirnya modal hangus dilaburkan hanya untuk membayar sewa tapak event tersebut

untuk makluman Tuan Khairi & Cik Ain merupakan pemilik kepada iCeLy KL yang telah menyempurnakan lebih 50 majlis - majlis korporat katering aiskrim iCeLy Aiskrim Potong di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor dan artis terkenal seperti Aiman Tino sebanyak dua kali majlis keramaian, dan beberapa syarikat korporat seperti Agro Bank, Maybank, SYABAS (Syarikat Bekalan Air Selangor) dan banyak lagi majlis keramaian yang telah mengambil katering aiskrim iCeLy Aiskrim Potong melalui mereka

Selepas kesusahan akan datang kesenangan itulah fitrah kehidupan dan pengalaman manis semasa menjalankan perniagaan iCeLy Aiskrim Potong adalah mereka berjaya buat jualan hampir RM500 dalam tempoh satu malam iaitu lebih kurang 4 jam berniaga

Kini, fokus iCeLy KL adalah pada majlis keramaian sekitar Kuala Lumpur dan Selangor bagi mereka yang nak pastikan majlis keramaian mereka terutamanya majlis perkahwinan setaraf 5 bintang diingati sepanjang zaman dan berbeza dari majlis perkahwinan yang lain boleh terus hubungi iCeLy KL

Oh ye dan mereka juga ada buat perkhidmatan COD sekitar Kuala Lumpur dan Selangor dengan minimum 20 CUBE aiskrim potong bagi mereka yang ada masalah tak cukup masa, tak tahu nak hidangkan menu apa pada tetamu untuk majlis keramaian seperti hari jadi, majlis kesyukuran dan lain - lain boleh terus hubungi iCeLy KL di nombor di bawah

Sila pastikan anda buat tempahan awal kerana tempahan katering aiskrim adalah sangat terhad

Tuan Khairi - 010 237 5031
Cik Ain - 011 2742 2612

boleh terus klik sini untuk whatsapp













Sunday, 7 October 2018

5 KESILAPAN MEMILIH UNTUK MENJADI EJEN BAGI SESUATU PRODUK

5 KESILAPAN MEMILIH UNTUK MENJADI EJEN BAGI SESUATU PRODUK

Seperti yang kita sedia maklum zaman sekarang ada banyak cara untuk buat duit dengan senang antaranya adalah mendaftar sebagai ejen

kenapa perlu mendaftar sebagai ejen ?

  • Bila mendaftar sebagai ejen anda tak perlu keluarkan kos yang besar untuk membuat produk, tak perlukan ofis untuk upah pekerja, tak perlu nak buat kilang untuk buat produk, tak perlu beli mesin yang mahal untuk besarkan kapasiti produk bila tahap perniagaan semakin berkembang 
  • Jadi ejen adalah cara yang senang buat duit berbanding buat produk sendiri yang tak menjamin produk tu terjual dan boleh buat untung
  • Namun begitu ada yang tak sedar mereka telah membuat kesilapan mendaftar sebagai ejen apabila mereka tak tahu tips yang tepat dan telah membuat kesilapan memilih untuk menjadi ejen bagi sesuatu produk

Berikut merupakan 5 kesilapan memilih untuk menjadi ejen bagi sesuatu produk


1) PRODUK SUSAH UNTUK DIJUAL

Ramai orang terkejar - kejar kepada margin keuntungan yang tinggi tanpa mereka sedar produk yang mereka jual adalah produk yang tak diperlukan pasaran. Mereka nampak keuntungan yang tinggi tapi produk susah dijual kemungkinan hanya orang perlukan sebulan sekali paling teruk setahun sekali atau lebih, ditambah lagi bila syarikat pengeluar produk sendiri tak buat marketing untuk bantu ejen buat jualan

2) MEMPUNYAI KEUNTUNGAN YANG SEDIKIT

Sesetengah orang bagi bila nampak produk tu mudah dijual mereka dah tak perasa untung produk tu sikit, dan lagi teruk mereka tak tahu untung tu tak sesuai tak mampu menampung kos operasi seperti bil telco, petrol atau transport, duit makan sewaktu menjual, duit pampers anak - anak dan lain - lain, keuntungan yang sesuai adalah 55% dari produk jualan, bergantung pada situasi jugak kalau produk mudah dijual dengan cepat kepada kadar harian maka untung yang besar adalah bonus

3) TAK ADA CONTOH KEJAYAAN EJEN YANG PERNAH BUAT JUALAN

Ramai yang cakap "kalau rajin dapat lebih" tapi mereka tak ada istilah dapat lebih tu berapa, yang lagi teruk founder sendiri tak pernah capai jualan lebih tinggi atau paling ciput RM10k jualan sebulan jadi macam mana dia nak ajar ejen buat jualan RM10k sebulan ? Dalam bisnes iCeLy Aiskrim Potong kami ada ejen Melaka yang dah berjaya buat jualan RM10k dalam tempoh 3 bulan berturut - turut

4) SYARIKAT TAK ADA PERKHIDMATAN PELANGGAN YANG BAGUS DAN TAK ADA SOKONGAN KEPADA EJEN - EJEN

Bila daftar ejen, syarikat jualan tu senyap, masa awal - awal siap suruh buat pinjaman tapi bila ejen dah daftar dan buat belian founder tersebut seolah - olah menghilangkan diri, bila ejen ada masalah founder suruh selesaikan sendiri padahal masalah datang dari produk syarikat tersebut, mereka tak ada staff yang boleh bagi sokongan pada ejen bila ada masalah

5) TIADA SISTEM UNTUK EJEN YANG TELAH BUAT JUALAN

Huraian yang terakhir adalah tiada sistem untuk ejen, katakan ejen tak boleh buat jualan, mereka tak tahu apa perlu buat, dan ejen mula tersangkut pada fasa tertentu seperti RM1k atau RM2k sebulan dan sebenarnya kalau ada panduan untuk ejen maka semua ini akan membantu ejen terus meningkat dari semasa ke semasa, mereka tambah ejen tanpa pengetahuan ejen yang lama di tempat yang sama dan membuatkan persaingan yang teruk antara ejen yang sama, tiada sistem yang sepatutnya HQ kena susun ejen mengikut kawasan untuk elak pertembungan



Tuesday, 25 September 2018

ABANG TANJAK BUKTIKAN JUAL AISKRIM JE BOLEH DAPAT RM10K SEBULAN

Pertama sekali post ini dikreditkan kepada ejen Melaka iaitu Abang Tanjak dan Puan Anar Ruhayu kerana dengan usaha yang mereka curahkan mereka telah beroleh hasil jualan RM10k dalam tempoh dua bulan berturut - turut

Kebanyakan orang mengeji penjual aiskrim mereka kata yang jual aiskrim ni mesti tak habis sekolah, belajar tak tinggi sampai universiti, tak dapat kerja yang elok dan cuba untuk menjauhkan diri bila terdengar bunyi loceng aiskrim 

itu adalah sifat kebanyakan netizen sedangkan Abang Tanjak dan Puan Anar Ruhayu merupakan graduan dari universiti terkemuka di Malaysia dan telah bekerja di sektor medik berbelas tahun dan akhirnya berhenti dan mulakan perniagaan iCeLy Aiskrim Potong sebaga ejen Melaka.

Abang tanjak sebelum ni pernah capat gaji hampir 5 angka sebulan tapi katanya bila awal bulan je dompet cuma ada rama - rama bukan duit 

Untuk pengetahuan pembaca, sebelum ni kami pernah tulis pasal Abang Tanjak dan Puan Anar Ruhayu kerana berjaya capai jualan RM4k walaupun berniaga di bulan puasa

untuk teruskan bacaan klik link di bawah :

Ternyata jualan dari Ejen Melaka semakin meningkat dalam tempoh 4 bulan dan telah berjaya capai jualan RM10k dua bulan berturut - turut pada bulan Julai dan bulan Ogos 2018, hasil dari pencapaian mereka kami dari iCeLy HQ telah memberi ganjaran iaitu FREEZER atas hasil beliau capai jualan RM10k untuk jualan pertama dan reward 2 box aiskrim atas ganjaran kerana berjaya capai RM10k buat kali kedua



Ini 5 tips yang kami dapat dari Facebook Live Puan Anar Ruhayu, boleh terus follow Facebook Anar Ruhayu untuk mengetahui perkembangan terkini dari Ejen Melaka Puan Anar Ruhayu dan Abang Tanjak

  1. sentiasa istiqomah semasa menjalankan perniagaan
  2. jangan malu berniaga sebab sebelum ni kerja pangkat tinggi
  3. terus tanya HQ iCeLy jika ada masalah
  4. kena ada gila (buat sesuatu yang luar biasa)
  5. kena pandai jaga cashflow management
video penuh perkongsian dari Abang Tanjak dan Puan Anar Ruhayu boleh tengok di sini



Buat mereka yang berada sekitar Melaka atau nak buat sebarang majlis keramaian di sekitar Melaka boleh terus berhubung dengan Puan Ayu untuk dapatkan iCeLy Aiskrim Potong terus call/whatsapp 0143637837






Wednesday, 19 September 2018

PROMOSI DISKAUN PAKEJ EJEN ICELY AISKRIM POTONG UNTUK WARGA JOHOR

PROMOSI DISKAUN PAKEJ EJEN ICELY AISKRIM POTONG UNTUK WARGA JOHOR

Hanya untuk warga JOHOR sahaja,

Ramai orang ada masalah dah buat macam - macam jenis perniagaan tapi tak pernah nampak hasil, asyik rugi dan terpaksa tambah modal dengan duit gaji

kenapa ?

kerana mereka tersalah pilih bisnes part time, boleh klik link ni untuk baca 10 kesilapan memulakan perniagaan aiskrim secara part time

Ini 5 sebab kenapa perlu pilih perniagaan iCeLy Aiskrim Potong ?

1. Jenis aiskrim adalah unik dan tradisional hanya potong dan cucuk dengan lidi
2. Aiskrim dah siap dihantar HQ iCeLy dari Kelantan
3. Aiskrim Potong yang dihantar ada jaminan Money Back Guarantee kalau cair boleh ganti untuk next order
4. Ada group support facebook teknik - teknik marketing dikongsikan secara live hanya untuk ejen icely aiskrim potong sahaja
5. Ada reward, bukan beli aiskrim je sebaliknya akan dapat reward yang boleh di tebus mengikut terma dan syarat

Jadi tawaran ini hanya untuk warga Johor atau mana - mana yang berdaftar untuk perniagaan di negeri Johor sahaja

Diskaun potongan sebanyak RM100 ringgit dari mana - mana pakej terkini, walaupun selepas promosi yang dibuat seperti dibawah

Promosi terkini sempena Hari Malaysia


Promosi Warga Johor terhad untuk 10 orang sahaja dan akan berakhir pada bila - bila masa


Dapatkan maklumat lanjut di fb page icely aiskrim potong atau call / whatsapp 011 1794 0277



DAPATKAN AISKRIM POTONG TERBARU SECARA PERCUMA !!

DAPATKAN AISKRIM POTONG TERBARU SECARA PERCUMA !!

Dapatkan iCeLy Aiskrim Potong terbaru secara PERCUMA dalam waktu PELANCARAN AKAN DATANG !!

Memandangkan musim durian dah nak habis jadi kami akan gantikan dengan perisa baru dan anda boleh makan secara #percuma je waktu pelancaran serentak bagi seluruh ejen icely Aiskrim potong, best kan ?

Apa aiskrim potong terbaru keluaran iCeLy ? kami akan dedahkan setelah kami terima 200 subscriber yang telah isi maklumat link di bawah

Jika anda berminat untuk dapatkan iCeLy Aiskrim Potong secara PERCUMA sila isi maklumat berikut,

kami akan beri keutamaan dan makluman awal kepada anda, terima kasih

klik dan isikan maklumat di sini untuk jadi subscriber yang terawal dapat info iCeLy Aiskrim Potong



Friday, 14 September 2018

5 KESILAPAN MEMILIH KATERING AISKRIM YANG BOLEH MENGAKIBATKAN MAJLIS KERAMAIAN MENJADI TRAGEDI YANG TAK DAPAT DILUPAKAN

5 KESILAPAN MEMILIH KATERING AISKRIM YANG BOLEH MENGAKIBATKAN MAJLIS KERAMAIAN MENJADI TRAGEDI YANG TAK DAPAT DILUPAKAN

Sepatutnya Majlis Keramaian terutamanya majlis perkahwinan menjadi Majlis yang memberi kenangan manis yang tak dapat dilupakan seumur hidup kerana majlis perkahwinan adalah majlis yang diadakan sekali seumur hidup

Jadi kami nak kongsikan beberapa kesilapan yang dibuat ketika memilih katering aiskrim yang boleh merosakkan majlis dan menjadi tragedi "membawang" keluarga mertua sampai 7 keturunan


1. Pilih pengusaha aiskrim murah dari harga pasaran, kerana disebabkan harga murah dari pasaran pengusaha aiskrim tersebut terpaksa mengurangkan banyak perkara dan mungkin boleh menjejaskan majlis perkahwinan seumur hidup anda kepada perkara yang tak ada dalam perancangan

2. Buat pilihan aiskrim mengikut gambar tipu atau "google", sebab kebanyakan gambar indah khabar dari rupa, bila ingat aiskrim macam dalam gambar tapi sebaliknya yang terjadi

3. Aiskrim tak sedap, rasa macam air, saya pernah dengan ayat ni "aiskrim tu tak sedap la rasa macam air, baik beli air" akibat dari aiskrim tak sedap jugak boleh merosakkan majlis, bila budak - budak pon tak suka makan aiskrim dan aiskrim tu bersepah atas meja dan akhir sekali aiskrim di majlis perkahwinan tak habis

4. Penjaga aiskrim tak mesra, bayangkan budak - budak datang ambik aiskrim dan penjaga aiskrim muka ketat, lepastu mak mertua datang pon penjaga aiskrim sikit pon tak senyum, suasana majlis yang ceria akan bertukar menjadi topik membawang penjaga aiskrim muka ketat

5. Buat pilihan aiskrim setakat ambik cukup syarat, sebab kebanyakan orang fikir bila ada aiskrim majlis pasti meriah tapi sebaliknya bila tetamu jauh datang ke majlis kita dan tengok takde benda yang sedap sebagai pencuci mulut, setakat aiskrim biasa anak mereka pon boleh beli hari - hari dekat sekolah

Ini merupakan cerita berdasarkan pengalaman dan kisah yang dibawa dari mulut ke mulut sampai kepada penulis

jadikanlah Majlis Keramaian anda menjadi majlis yang paling diingati dan mak mertua bangga disebabkan anda berjaya gembirakan dan jaga air muka mereka di depan kawan - kawan mereka di majlis ulung anda

Boleh dapatkan info mengenai iCeLy Aiskrim Potong dan terus minta info katering aiskrim dengan ejen yang terdekat jika anda mahukan sesuatu yang meriah dengan servis 5 bintang dan aiskrim yang sangat unik, klasik dan diingati oleh semua orang kerana Majlis Perkahwinan anda sepanjang zaman

Klik link ni untuk dapatkan senarai ejen icely aiskrim potong berhampiran



MAKAN AISKRIM DAN MENANG IPHONE XS

MAKAN AISKRIM DAN MENANG IPHONE XS Perhatian !!!! untuk semua pelanggan iCeLy Aiskrim Potong jangan lepaskan peluang untuk sertai Peraduan...