Saturday, 31 December 2016

AISKRIM TOAST MENU ANDA PERLU CUBA 2017

AISKRIM TOAST MENU ANDA PERLU CUBA 2017
.
InsyAllah 2017 ni bakal ada 10 menu unik anda perlu cuba di iCeLy pada 2017
.
Menu ni diberi nama aiskrim toast gabungan dari roti, telur dan peanut butter yg di goreng beserta askeyem (aiskrim) :D
.
Kebiasaannya hanya dijual di kopitiam, tapi kali ni ICeLy Kota Bharu akan ada Aiskrim Toast pada 2017,
.
Nantikan tau :D
.
masih dalam proses R&D hehe :D





Wednesday, 28 December 2016

AISKRIM ROTI CANAI ROLL GAMBAR KIRIMAN PELANGGAN

GAMBAR DARI PELANGGAN
.
"Harini ada kor tu, aiskrim roti canai ?"
.
"Ada, nk yg regular ke nk hok roll ?"
.
"Kito nk tra hok roll la."
.
"okei"
.
Lepas je aiskrim roti canai roll sampai terus snap pic ni
.
Anyway tq tq tq so much sharing ohsemm pic ni :D


Tuesday, 27 December 2016

VARIASI AISKRIM ROTI CANAI TERBARU

VARIASI AISKRIM ROTI CANAI TERBARU
.
AISKRIM ROTI CANAI ROLL
.
Amacam menarik tak ?
.
Gambar owner Selera D'Lembah dan staff - staff yg ohsem (cun dan hensem ) :D
.
Kalau nak try blh dtg sini, kat ICeLy Kota Bharu​




MAKAN AISKRIM DAN MENANG DUIT HANYA DI ICELY !

MAKAN AISKRIM DAN MENANG DUIT HANYA DI ICELY !
🍦💰🍦💰🍦💰🍦
Hah makan aiskrim menang duit, lagu mano tu ?
.
Hah, yo lo la, brmula 14/12/2016 hingga 14/01/2017 setiap pembelian mana2x aiskrim sundae atau aiskrim roti canai
.
anda berpeluang utk menyertai cabutan bertuah menang duit
.
Tempat 1⃣ akan dapat wang tunai RM 100
.
Tempat 2⃣ akan dapat wang tunai RM 50
.
Tempat 3⃣ akan dapat wang tunai RM 30
.
Tempat 4⃣ akan dapat wang tunai RM 10
.
Tempat 5⃣ akan dapat wang tunai RM 10
.
🔟 saguhati akan diberikan voucher iCeLy bernilai RM 10 setiap seorg
.
Bila waktu cabut undi ?
.
Undian akan dibuat pd male 14/01/2017 dan akan diberikan terus hadiah pada malam tersebut
.
Hanya di iCeLy mengadap Aeon Mall KB dan bersebelahan Aeon Mall KB, info lanjut blh hubungi 01117940277 📞 atau whatsapp iCeLy


Saturday, 24 December 2016

COOKIES LOVER'S SUNDAE

COOKIES LOVER'S SUNDAE

Baru sampai rumah, tiba2x tgk ada notification kat instagram
.
bila buka ig ni rupanya customer td send gambar Cookies Lover's Sundae,
.
cantik sangat2x dan terima kasih byk2x utk picture ni,
.
Sy doakan semoga awak dimurahkan lagi rezeki :)
.
Btw thanks lg skali send kat official instagram iCeLy @icely2u


AYAH YANG BAIK HATI DAN AISKRIM ROTI CANAI

AYAH YANG BAIK HATI DAN AISKRIM ROTI CANAI
🍦🍽🍦🍽🍦🍽
Ceritanya bermula begini,
.
Umur anak lebih kurang 3 - 5 tahun
.
Si ayah tanya anak, abe long nk makea aiskrim dop ? si anak ni tak jawab tp hanya geleng kepala,
.
Kemudian ayah tanya skali lg "abe long nak aiskrim dop ? " Dengan respon yg sama si anak hanya menggeleng
.
Jadi si ayah pon hanya order Aiskrim Roti Canai (Neng) perkataan Thai bermaksud satu 😁
.
Sy pon mula menghias aiskrim roti canai, di sisi pinggan sy menghias dgn berhati - hati sprinkles, sbb trademark iCeLy jual sesuatu yg berbeza bkn sesuatu yg lebih baik dr pesaing kami.
.
Lepastu 2 scoop aiskrim diletakkan di bahagian tengah dan 2 jenis coklat yg berbeza diletakkan dan dicurahkan pd aiskrim roti canai
.
Akhir skali bahagian penjuru roti canai kami hias dgn chocolate milk dan dipacakkan dgn bendera iCeLy sbelum dihantar kpd ayah yg baik hati td.
.
Sampai je aiskrim roti canai kat meja si ayah, tiba - tiba abe long (si anak) mengangguk menandakan dia nak aiskrim roti canai tu, haha
.
Dengan respon yg sama 2 hingga 3 kali mengangguk mengatakan yg si anak nak aiskrim roti canai.
.
Ayah yg baik hati belum smpat jamah aiskrim roti canai lantas mendahulukan si anak, dan (keep it short) aiskrim roti canai habis dan si ayah makan baki dari anaknya.
.
Sy sdiri pon tersentuh, sbb mcm tu jugak la perangai abah di rumah, TQ abah kerana kasih mu pada anak ni 🙏🏻😭😭
.
P/S : Promosi Disember aiskrim roti canai dkat iCeLy hanya dijual pada RM 4 dan akan dinaikkan harga pd Januari,
.
Lokasi iCeLy mengadap Aeon Mall bersebelahan KPTM KB di restoran Maheran Laksa 5, call / whatsapp 📞 01117940277 utk pertanyaan lanjut




Wednesday, 21 December 2016

JALAN - JALAN CARI MAKAN AISKRIM ROTI CANAI

JALE - JALE CARI MAKEA
🍴🍽🍴🍽🍴🍽
Smalam ada family ni try aiskrim roti canai,
.
"Sy tnya dari mana ni ?"
"Hari ni jale pusing klate, cari makanan viral, td try maggi telur sotong dkat dgn airport pc, pahtu mari sini kat iCeLy nk try aiskrim roti canai, try jale - jale cari makanan hok viral di kelate"
.
Alhamdulillah,  aiskrim roti canai dah masuk dale list makanan hok viral di kelate
.
Kalu nk try aiskrim roti canai hok viral ni blh la mari kat iCeLy di Maheran Laksa 5, mengadap Aeon Mall bersebelahan KPTM, alik2x tesco ni la.
🍦🍦🍦🍦🍦
Ha, kalu dok jupo blh call / whatsapp jah 01117940277 📞
.
P/S : iCeLy dah beroperasi dari td lg ni 😁


Monday, 19 December 2016

7 TEKNIK MAKAN AISKRIM MACAM AWEK CUN

7 TEKNIK MAKAN AISKRIM MACAM AWEK CUN
.
1) Balutkan tisu atau sebarang alas jika menggunakan kon
.
2) Duduk dan makan ice cream dengan ceria. ( Jangan lupa baca Bismillah :D )
.
3) Jilat semua bahagian aiskrim yg dah mula cair. (secara menyerong)
.
4) Jilat aiskrim secara bersambung, dari bawah ke atas sehingga tiada lagi aiskrim yg cair di bahagian kon. ( Aiskrim kon )
.
5) Gunakan sudu utk makan aiskrim dalam bekas biasa atau bekas waffle ( sesetengah org suka aiskrim mereka terus berada di atas lidah berbanding makan aiskrim cara menjilat )
.
6) Makan aiskrim dengan gigitan kecil terutamanya aiskrim sandwich utk mengelakkan " brain freeze " ( jangan jilat aiskrim sandwich )
.
7) Setelah siap makan aiskrim jgn lupa utk lap tangan dan terutamanya mulut anda :D


GAMBAR CUSTOMER AISKRIM ROTI CANAI PETANG SEMALAM

GAMBAR CUSTOMER AISKRIM ROTI CANAI PETANG SEMALAM
.
Alhamdulillah, gambar customer td order aiskrim roti canai 5 keping, terima kasih, semoga dimurahkan rezeki anda 😃💪🏻
.
Dari Matrikulasi Kok Lanas


GAMBAR AISKRIM ROTI CANAI DARI STAFF RESTORAN D'LEMBAH

Kompilasi gambar aiskrim roti canai terbaru,
.
TQ so much, staff kedai D'Lembah utk gambar yg sungguh ohsemm ni :D


Saturday, 10 December 2016

5 KESILAPAN CARA MAKAN AISKRIM

5 KESILAPAN CARA MAKAN AISKRIM
.
1. Makan aiskrim sambil berdiri
.
2. Berbual terlalu lama dengan rakan hingga aiskrim jadi cair
.
3. Tidak pegang bekas atau kon aiskrim dengan menegak (boleh mengakibatkan aiskrim jatuh)
.
4. Tidak mempunyai tisu (kebiasaan comot)
.
5. Tidak menjilat aiskrim di bahagian aiskrim yg telah mula cair


AISKRIM ROTI CANAI BUAT PROMOSI DISKAUN GILA !

AISKRIM ROTI CANAI BUAT PROMOSI DISKAUN GILA !
💰💰💰💰💰
Share status ni di FB

https://www.facebook.com/akramcheabdullah/posts/374889592855844?notif_t=like&notif_id=1480940923963433

dan dapat harga promosi diskaun gila
🍦🍦🍦🍦🍦
Beli 1 Aiskrim Roti Canai RM 4.00 (Promosi Disember)
Beli 2 Aiskrim Roti Canai RM 6.00
😋😋😋😋😋
JIMAT RM 2.00 atas setiap pembelian (Promosi Disember)
.
Nak dpt diskaun ni mudah jah cuma sebut nama FB jer
😍😍😍😍😍
Promosi Diskaun Gila ni berakhir pada 12/12/2016 (Isnin) jam 11.00 male
🚗💨💨💨💨

AISKRIM ROTI CANAI DAH SIAP BAKAL VIRAL DI KELATE !

AISKRIM ROTI CANAI DAH SIAP BAKAL VIRAL DI KELATE !
.
sapa lg yg blum pernah try gabungan aiskrim dan roti canai ni memang rugi la
.
- Abe Long Pemilik Maheran Laksa 5 -
.
"jadi sungguh aiskrim roti canai ni"
.
" boleh gi jauh ni"
.
"coklat dgn aiskrim ni masuk molek rasa dia"
.
 jom jadi yg pertama utk rasa pengalaman berbeza dari yg lain
.
Lokasi kami di Maheran Laksa 5, menghadap AEON Mall dan bersebelahan KPTM KB,
.
Aiskrim Roti Canai terhad hingga jam 11.00 malam sahaja :D




PIYA KAPTEN MARVEL TRW KELANTAN FA DAN AISKRIM ICELY

PIYA KAPTEN MARVEL DAN AISKRIM ICELY
.
Alhamdulillah, sempat bergambar dgn kapten TRW
.
Cookies Lover's di tangan Piya sapo nk tra aiskrim sundae hari ni ?
.
Mace2x aiskrim sundae ada, 1st in kelate
.
Dok jupo keda helo jah 011 1794 0277 ( iCeLy )
.
Tapi kalu nk tra mai waktu male deh hari ni, sbb kami ada tempahan di PC utk Majlis Kahwin,
.
Okei, beres ambo beransur dlu :D


CABARAN AISKRIM HUJAN DAN DAPAT DISKAUN MURAH

CABARAN AISKRIM HUJAN DAN DAPAT DISKAUN MURAH
.
Eh gilo apo huje pon make aiskrim,
.
Ada berani kor ? blh habis dale masa 10 minit kami bg diskaun murah
.
Eh make aiskrim time hujan blh muroh ?
.
Yo lo kor ?
.
Yup, cabaran ni terbuka pada waktu hujan kami akan sediakan aiskrim FAMILY ICELY SUNDAE dan anda perlu habiskan dalam masa 10 minit :D
.
30 SCOOP AISKRIM
.
9 JENIS TOPPING
.
CHOCOLATE SYRUP HERSHEY
.
CHOCOLATE SYRUP CARAMEL
.
WHIP CREAM
.
Oh, banyaknya dea dop abis aiskrim dale masa 10 minit ?
.
Untuk makluman rekod aiskrim ni adalah 15 minit sore make jah
.
tapi kami nak melonggarkan sikit syarat, anda blh bawak seramai mana org dok kiro la nk ajak sekapung pon asalkan habis licin dale masa 10 minit,
.
ha ada berani ?
.
Berapo ya harga sbenar ni ?
.
Harga sbenar RM 30
.
tapi untuk cabaran ni kami buwi harga muroh dooh ni
.
RM 20 jah
.
Ha, rano nk cabar diri anda dop ?
.
mai kot ni la kalu nk gak, lokasi kami di
.
Maheran Laksa Cawangan 5 bersebelahan KPTM KB dan bersebelahan AEON MALL Kota Bharu
.
Fakta : Aiskrim blh membantu mengurangkan stress dgn menggalakkan hormon thrombotonin iaitu hormon yg buat kita happy :D


AISKRIM SUNDAE BERSEBELAHAN AEON MALL KOTA BHARU

Dapatkan ice cream sundae anda hanya dari kiosk iCeLy bersebelahan AEON MALL :)


Friday, 9 December 2016

Jgn lupa mkn aiskrim tau baru snang jawab exam, haha

Alhamdulillah hari ni hari ke 7 berniaga di sebelah Maheran Laksa Cawangan 5 dan bersebelahan KPTM KB
.
Kebanyakan student KPTM dah start habis exam hari ni dan dari survey yg sy buat semua student KPTM ni kecuali NURSING je semuanya habis exam esk
.
Buat student KPTM sy ucapkan goodluck dan dapat result yg terbaik :D
.
P/S : Jgn lupa mkn aiskrim tau baru snang jawab exam, haha

MASALAH KEWANGAN PUNCA STRESS ?

MASALAH KEWANGAN PUNCA STRESS ?
.
Ni sy kongsikan 5 tips atasi STRESS
.
1/ Aromaterapi
Sesetengah aromaterapi ni jugak blh mengurangkan sakit kepala dan juga masalah tidur
.
2/ Ketawa
Ketawa ni blh mengurangkan tekanan darah tau
.
3/ Dengar Muzik
Muzik ni blh menenangkan otak, buat playlist dan dengar muzik waktu rasa stress.
.
4/ Main Game
Bila main game ni kita akan lupa masalah sbb tertumpu pd game tersebut, tp harus diingat jgn main game yg kompleks
.
5/ Aiskrim
Aiskrim ni blh mengeluarkan hormon thrombotonin dan hormon ni la yg blh mengurangkan stress :D

P/S : semoga bermanfaat, sy akan perbanyakkan tulisan mengenai stress lagi lpas ni :D


KATERING AISKRIM - PROMOSI UNTUK 10 TEMPAHAN SAHAJA !

#TERBARU - PAKEJ HARGA TEMPAHAN AISKRIM MAJLIS KERAMAIAN PALING MUROH #NO1 DI KELATE SERENDAH RM200 UTK 10 TEMPAHAN TERAWAL SAHAJA !! AWAS...