Wednesday, 16 November 2016

SAIZ WAFER KON MEDIUM

APA SIZE KON KAMI ?
.
Tahukah anda kon yg biasa dijual khususnya penjual aiskrim menggunakan motor adalah Wafer Kon dan mempunyai 3 saiz yg berbeza untuk wafer kon jenis single scoop
.
Kami juga menggunakan kon jenis ni utk pakej general
.
apa beza kami dgn pesaing kami ?
.
kon yg kami gunakan adalah bersaiz medium berbanding pesaing kami yg kebanyakan menggunakan kon bersaiz small
.
mengikut harga yg kami tawarkan ianya sangat murah kalau nak dibandingkan wafer kon medium yg kami tawarkan
.
pakej general tu apa, tak faham la ?
.
Ha, yg tu korg boleh tgk kat ruangan shop atau terus PM kami utk pakej yg ditawarkan :D

KATERING AISKRIM MAJLIS KAHWIN DI MANIR TERENGGANU

Assalamualaikum, musim kahwin dah nak dekat ni
.
Kawan korg yg nk kawin dah tempah aiskrim ke utk majlis dorg ?
.
Kalau belum, apa kata korg tnjuk kat kwn korg video ni,
.
kenapa kena tnjuk ?
.
yela, sbbnya kna tgk la dlu, kalau rasa icely ni blh bantu majlis kahwin lebih happening, lebih diingati dan lebih berjalan lancar
.
baru korang call / whatsapp kami kat nombor ni ye 01117940277 iCeLy Ice Cream Producer :D
.
Kalau nk kontek cpt tau takut2x time majlis korg tu dah ada org booking
.
Kitorg ada mcm2x pakej tau bgtau je nk mcm mana, whatsapp jer nanti sy send senarai2x pakej untuk majlis kahwin ni
.
Video blh tgk kat komen ye, tq <3
.
- Akram Che Abdullah
CEO & FOUNDER
iCeLy Ice Cream Producer

video

SENARAI MENU KIOSK ICELY MAHERAN CAWANGAN 5

Kami akan beroperasi di

KIOSK ICELY
DI MAHERAN CAWANGAN NO 5
BERSEBELAHAN AEON MALL & KPTM KOTA BHARU

Bermula 11.11.2016

Jom pakat ajak shuben2x korang untuk menghepikan korang dengan aiskrim sundae icely yg super amazing ni :D



JAMUAN RUMAH TERBUKA HARI RAYA AIDILFITRI 2016 NI SGT HAPPENING
.
Budak - budak ni bila dpt aiskrim trus brtukar jd sgt berdisiplin, drpd nak balik cpat, menangis, mengamuk, meragam dan sgala mcm me...
.
yg membuatkan kakak - kakak yg ada anak ni trpaksa balik awal dah brtukar jadi snang lenang, enjoy dan kini blh bebas bergosip dgn geng - geng sekepala ni, haha
.
Apa kata korg tgk video kat komen bawah ni mcm mana transformasi bila dorg ni dpt aiskrim :D
.
Okei, anyway kalau nk booking aiskrim, apa lg cpat2x call / whatsapp 011 1794 0277 iCeLy Ice Cream Producer
.
Booking sekarang utk dptkan tarikh impian anda

video

HARI PEMBUKAAN KIOSK ICELY

Alhamdulillah kami dah buka kiosk iCeLy pada 11/11/2016
.
Kami mengetengahkan produk iCeLy Sundae,
.
Jom ramai2x datang ke kiosk iCeLy di Maheran Cawangan 5
.
Kami membantu untuk mengurangkan masalah stress terutama tekanan pada kerja yg blh mengakibatkan prestasi kerja menurun dan blh mengakibatkan bahaya terutamanya pada keluarga dan juga diri sndiri :D


ICELY ICE CREAM DELIVERY

DELIVERY AISKRIM TAPI TAK BAWAK AISKRIM
.
Haritu ada member kursus order aiskrim
.
pkul 9 pg siap2x ke Tanah Merah
.
sesampainya kat sana nk hantar aiskrim, aku pn tgk tepi lpastu tgk belakang, ha sudah aiskrim takde. sedihnya rasa bukan kepalang tau
.
Aiskrim tertinggalll !!!
.
Lepastu malas nk fikir panjang terus u turn kereta patah balik ke Kok Lanas, bayangkan lah Kok Lanas ke Tanah Merah lepas tu ke Kok Lanas balik lpastu ke Tanah Merah baru lah dpt hantar aiskrim
.
Alhamdulillah resultnya kawan yg order aiskrim tu shoot pic ni,
.
cantiknya, thanks so much, pic ni dari instagram tau
.
kalau ada nk follow icely kat instagram blh follow @icely2u


Tuesday, 15 November 2016

BISNES KAD ICELY

BISNES KAD DAH SIAP HOORAY !
.
Akhirnya, siap jugak bisnes kad,
.
dah byk kali client tanya, bisnes kad ada ?
.
dulu sy jawab takde,
.
lpastu sy pon ubah, sbb jawapan mcm tak best,
.
lpas pergi buat event lain plak, ada customer tnya lg,
.
bisnes kad ada ?
.
blom ada lg, dlm proses :D
.
jawapan agak meyakinkan dan skrg dah blh jawab dgn yakin
.
kjap ye ni bisnes kad sy.
.
tak sampak 3 saat sy pon berlalu dari situ,
.
lpastu
.
hiya, hiya hiya (buat baling lagak ninja ke setiap peti surat sekitar)

hahaha


THROWBACK MAJLIS HARI RAYA AIDILFITRI

Jamuan Hari Raya Aidilfitri ni paling menggamit memori
.
Best sgt2x sambutan yg luar biasa
.
Semua sanggup beratur panjang semata - mata nk icely
.
thanks so much !


TESTIMONI SUPER AISKRIM

TESTIMONI HAKIM
.
TESTIMONI ni dari kursus 1MET Tanah Merah
.
tiba2x dpt order dari peserta kursus
.
apa lagi terus tanya yg lain ada nk selit order tak


TESTIMONI SUPER AISKRIM

TESTIMONI YANG MENGALIR AIR MATA
.
TQ yer FATHIYAH SAM tak sangka betul,

masa ni otw dari KL ke Dungun pitstop di stesen minyak

baru berjaya on fon sbb masa ni tak de power bank lg

Alhamdulillah rupanyanya nk bgtau bnda mggembirakan tp btw hampir keluar jugak air mata jantan ni, haha

TQ so much ye :D


FAKTA AISKRIM

Untuk menghabiskan 1 single scoop ice cream kita akan membuat 50 jilatan bg individu biasa

tp

1 "ngap" bg individu luar biasa :D

TESTIMONI AISKRIM MAJLIS KAHWIN

Testimoni dari Majlis Kahwin tempoh hari

Puan Nuri ni pelanggan kami yg ambik pakej General

Tak smpat nk follow up tnya feedback sbb masa tu sy tgh dalam kursus branding

Tup tup dpt whatsapp, dan whatsapp tu berbunyi sperti berikut

"wowonk ! wowonk !"

Tq ye Puan Nuri :D

Admin
Akram Che Abdullah
Ceo & Founder iCeLy
Ice Cream Producer


TESTIMONI SUPER AISKRIM ICELY

Alhamdulillah kali ni kami buat bg org lebih jelas pasal testimoni pelanggan kami :D


THROWBACK MAJLIS KAHWIN DI SALOR PASIR MAS KELANTAN

THROWBACK MAJLIS DI SALOR PASIR MAS

2 Minggu lepas :D

Selamat Pengantin Baru buat pasangan Hazal Izzat & Mohd Asyraf




GAMBAR THROWBACK MAJLIS PERKAHWINAN DI BESUT

Gambar THROWBACK majlis perkahwinan di Besut :D

Tahniah buat kedua - dua pengantin

Pasangan Amira & Shafizan

Pasangan Akmal & Syadi

Terima kasih

Tuan Ghazali & Keluarga





GAMBAR MODEL ICELY

Thanks Pijoe sudi ambik gambar untuk iCeLy


ICELY PICKUP LINE

Awak aiskrim cair tak ?


GAMBAR MODEL ICELY

Thanks sudi ambik gambar dgn aiskrim iCeLy


ICELY PICKUP LINE

Kalau sy jadi matahari awak nak jadi apa ?


ICELY PICKUP LINE

Bila tengok aiskrim saya tertarik nak makan, bila tengok awak saya tertarik nak buat isteri <3




Monday, 7 November 2016

AISKRIM DELIVERY KAMPUNG BATU TINGGI KOK LANAS

AISKRIM DELIVERY KAMPUNG BATU TINGGI, KOK LANAS
==========================================
Gambar kiriman dari pemilik aiskrim, terima kasih Sis hantar gambar yang awesome ni :D


PICKUP LINE ICELY

Awak tahu tak apa perbezaan kita dengan aiskrim ?


THROWBACK ! KATERING AISKRIM DI BACHOK KELANTAN

THROWBACK !
.
Katering Aiskrim di Bachok
.
.
Untuk tempahan aiskrim boleh hubungi kami segera

Tarikh : 26/8 BOOKED !
Tarikh : 31/8 Dalam proses BOOKED !
Tarikh : 16/9 Dalam proses BOOKED !

Nak senang sis boleh terus CALL @ WHATSAPP je 01117940277 (iCeLy) :D


KATA - KATA HIKMAH ICELY

Hidup ni ibarat aiskrim


CIRI - CIRI SUPER AISKRIM ICELY

CIRI - CIRI SUPER AISKRIM
===================
1 Super Aiskrim mengandungi 1 LITER Aiskrim
.
Super Aiskrim mempunyai 13 Super Flavour yang sangat AWESOME
.
1 Super Aiskrim boleh dimakan dari 2 hingga 3 orang dewasa
.
iCeLy beroperasi di Kok Lanas dan membuat penghantaran sekitar Kok Lanas buat masa ini
.
Untuk pertanyaan lanjut boleh whatsapp terus ke 0137915465 (KAMARUL)


THROWBACK ! ICE CREAM DELIVERY BLACK TIRAMISU

THROWBACK ICE CREAM DELIVERY
============================
Aiskrim Black Tiramisu siap sedia untuk penghantaran, aiskrim ni dari SUPREME AISKRIM
.
.
Sangat - sangat LIMITED ^_^


PACKAGING LAMA ICELY

Masa awal - awal dulu kami menggunakan packaging bulat untuk super aiskrim,
.
.
Lepastu kami dapati ianya menyukarkan masalah penyimpanan jadi kami pun upgrade ke packaging seperti sekarang ^_^


PICKUP LINE ICELY ! AWAK PERISA AISKRIM APA YE ?

Awak perisa apa ye ?


TERIMA KASIH ! KATERING AISKRIM DI SURAU WADI IMAN KOK LANAS KELANTAN

TERIMA KASIH
==========
Terima kasih kerana memilih iCeLy anda memang awesome.
.
Kami percaya setiap insan mempunyai sesuatu yang sangat berharga iaitu SEBUAH SENYUMAN
.
.
Oleh itu, sentiasa manfaatkan senyuman anda kerana ia adalah sedekah :)


CEPAT ! PROMOSI SUPER AISKRIM UNTUK 2 ORANG SAHAJA !

CEPAT ! PROMOSI SUPER AISKRIM UNTUK 2 ORANG SAHAJA !
==============================================
Harga SEBENAR RM7 = 1BEKAS SUPER AISKRIM
.
Harga PROMOSI RM5 = 1BEKAS SUPER AISKRIM
.
.
Syarat PROMOSI ini hanya untuk
.
1/Penduduk Kok Lanas
.
2/Terhad 2 orang dengan 1 SUPER AISKRIM 1 ORANG
.
3/Buat mereka yang belum pernah rasa AISKRIM ICELY
.
4/Sila komen "saya nak PROMO" dan SHARE status ini segera :)
.
.
TAWARAN INI AKAN DITUTUP PADA BILA - BILA MASA :)


THROWBACK ! KATERING AISKRIM

THROWBACK !
.
.
Macam biasa kena serbu, haha
.
Budak - budak takkan dapat menolak pelawaan aiskrim, haha


THROWBACK ! KATERING AISKRIM DI KETEREH KELANTAN

THROWBACK !
.
.
Okei boleh tengok dulu mana yang berkenan,
.
Semua ada 5 flavour berlainan ^_^


BISNES AISKRIM - BEKAS AISKRIM / CUP ICE CREAM

Bekas aiskrim atau cup ice cream sesuai untuk jualan cup atau bekas sebab dah ada design ice cream kapasiti muatan 4oz atau 130ml 1 pa...