Saturday, 31 December 2016

AISKRIM TOAST MENU ANDA PERLU CUBA 2017

AISKRIM TOAST MENU ANDA PERLU CUBA 2017
.
InsyAllah 2017 ni bakal ada 10 menu unik anda perlu cuba di iCeLy pada 2017
.
Menu ni diberi nama aiskrim toast gabungan dari roti, telur dan peanut butter yg di goreng beserta askeyem (aiskrim) :D
.
Kebiasaannya hanya dijual di kopitiam, tapi kali ni ICeLy Kota Bharu akan ada Aiskrim Toast pada 2017,
.
Nantikan tau :D
.
masih dalam proses R&D hehe :D





Wednesday, 28 December 2016

AISKRIM ROTI CANAI ROLL GAMBAR KIRIMAN PELANGGAN

GAMBAR DARI PELANGGAN
.
"Harini ada kor tu, aiskrim roti canai ?"
.
"Ada, nk yg regular ke nk hok roll ?"
.
"Kito nk tra hok roll la."
.
"okei"
.
Lepas je aiskrim roti canai roll sampai terus snap pic ni
.
Anyway tq tq tq so much sharing ohsemm pic ni :D


Tuesday, 27 December 2016

VARIASI AISKRIM ROTI CANAI TERBARU

VARIASI AISKRIM ROTI CANAI TERBARU
.
AISKRIM ROTI CANAI ROLL
.
Amacam menarik tak ?
.
Gambar owner Selera D'Lembah dan staff - staff yg ohsem (cun dan hensem ) :D
.
Kalau nak try blh dtg sini, kat ICeLy Kota Bharu​




MAKAN AISKRIM DAN MENANG DUIT HANYA DI ICELY !

MAKAN AISKRIM DAN MENANG DUIT HANYA DI ICELY !
🍦💰🍦💰🍦💰🍦
Hah makan aiskrim menang duit, lagu mano tu ?
.
Hah, yo lo la, brmula 14/12/2016 hingga 14/01/2017 setiap pembelian mana2x aiskrim sundae atau aiskrim roti canai
.
anda berpeluang utk menyertai cabutan bertuah menang duit
.
Tempat 1⃣ akan dapat wang tunai RM 100
.
Tempat 2⃣ akan dapat wang tunai RM 50
.
Tempat 3⃣ akan dapat wang tunai RM 30
.
Tempat 4⃣ akan dapat wang tunai RM 10
.
Tempat 5⃣ akan dapat wang tunai RM 10
.
🔟 saguhati akan diberikan voucher iCeLy bernilai RM 10 setiap seorg
.
Bila waktu cabut undi ?
.
Undian akan dibuat pd male 14/01/2017 dan akan diberikan terus hadiah pada malam tersebut
.
Hanya di iCeLy mengadap Aeon Mall KB dan bersebelahan Aeon Mall KB, info lanjut blh hubungi 01117940277 📞 atau whatsapp iCeLy


Saturday, 24 December 2016

COOKIES LOVER'S SUNDAE

COOKIES LOVER'S SUNDAE

Baru sampai rumah, tiba2x tgk ada notification kat instagram
.
bila buka ig ni rupanya customer td send gambar Cookies Lover's Sundae,
.
cantik sangat2x dan terima kasih byk2x utk picture ni,
.
Sy doakan semoga awak dimurahkan lagi rezeki :)
.
Btw thanks lg skali send kat official instagram iCeLy @icely2u


AYAH YANG BAIK HATI DAN AISKRIM ROTI CANAI

AYAH YANG BAIK HATI DAN AISKRIM ROTI CANAI
🍦🍽🍦🍽🍦🍽
Ceritanya bermula begini,
.
Umur anak lebih kurang 3 - 5 tahun
.
Si ayah tanya anak, abe long nk makea aiskrim dop ? si anak ni tak jawab tp hanya geleng kepala,
.
Kemudian ayah tanya skali lg "abe long nak aiskrim dop ? " Dengan respon yg sama si anak hanya menggeleng
.
Jadi si ayah pon hanya order Aiskrim Roti Canai (Neng) perkataan Thai bermaksud satu 😁
.
Sy pon mula menghias aiskrim roti canai, di sisi pinggan sy menghias dgn berhati - hati sprinkles, sbb trademark iCeLy jual sesuatu yg berbeza bkn sesuatu yg lebih baik dr pesaing kami.
.
Lepastu 2 scoop aiskrim diletakkan di bahagian tengah dan 2 jenis coklat yg berbeza diletakkan dan dicurahkan pd aiskrim roti canai
.
Akhir skali bahagian penjuru roti canai kami hias dgn chocolate milk dan dipacakkan dgn bendera iCeLy sbelum dihantar kpd ayah yg baik hati td.
.
Sampai je aiskrim roti canai kat meja si ayah, tiba - tiba abe long (si anak) mengangguk menandakan dia nak aiskrim roti canai tu, haha
.
Dengan respon yg sama 2 hingga 3 kali mengangguk mengatakan yg si anak nak aiskrim roti canai.
.
Ayah yg baik hati belum smpat jamah aiskrim roti canai lantas mendahulukan si anak, dan (keep it short) aiskrim roti canai habis dan si ayah makan baki dari anaknya.
.
Sy sdiri pon tersentuh, sbb mcm tu jugak la perangai abah di rumah, TQ abah kerana kasih mu pada anak ni 🙏🏻😭😭
.
P/S : Promosi Disember aiskrim roti canai dkat iCeLy hanya dijual pada RM 4 dan akan dinaikkan harga pd Januari,
.
Lokasi iCeLy mengadap Aeon Mall bersebelahan KPTM KB di restoran Maheran Laksa 5, call / whatsapp 📞 01117940277 utk pertanyaan lanjut




Wednesday, 21 December 2016

JALAN - JALAN CARI MAKAN AISKRIM ROTI CANAI

JALE - JALE CARI MAKEA
🍴🍽🍴🍽🍴🍽
Smalam ada family ni try aiskrim roti canai,
.
"Sy tnya dari mana ni ?"
"Hari ni jale pusing klate, cari makanan viral, td try maggi telur sotong dkat dgn airport pc, pahtu mari sini kat iCeLy nk try aiskrim roti canai, try jale - jale cari makanan hok viral di kelate"
.
Alhamdulillah,  aiskrim roti canai dah masuk dale list makanan hok viral di kelate
.
Kalu nk try aiskrim roti canai hok viral ni blh la mari kat iCeLy di Maheran Laksa 5, mengadap Aeon Mall bersebelahan KPTM, alik2x tesco ni la.
🍦🍦🍦🍦🍦
Ha, kalu dok jupo blh call / whatsapp jah 01117940277 📞
.
P/S : iCeLy dah beroperasi dari td lg ni 😁


Monday, 19 December 2016

7 TEKNIK MAKAN AISKRIM MACAM AWEK CUN

7 TEKNIK MAKAN AISKRIM MACAM AWEK CUN
.
1) Balutkan tisu atau sebarang alas jika menggunakan kon
.
2) Duduk dan makan ice cream dengan ceria. ( Jangan lupa baca Bismillah :D )
.
3) Jilat semua bahagian aiskrim yg dah mula cair. (secara menyerong)
.
4) Jilat aiskrim secara bersambung, dari bawah ke atas sehingga tiada lagi aiskrim yg cair di bahagian kon. ( Aiskrim kon )
.
5) Gunakan sudu utk makan aiskrim dalam bekas biasa atau bekas waffle ( sesetengah org suka aiskrim mereka terus berada di atas lidah berbanding makan aiskrim cara menjilat )
.
6) Makan aiskrim dengan gigitan kecil terutamanya aiskrim sandwich utk mengelakkan " brain freeze " ( jangan jilat aiskrim sandwich )
.
7) Setelah siap makan aiskrim jgn lupa utk lap tangan dan terutamanya mulut anda :D


GAMBAR CUSTOMER AISKRIM ROTI CANAI PETANG SEMALAM

GAMBAR CUSTOMER AISKRIM ROTI CANAI PETANG SEMALAM
.
Alhamdulillah, gambar customer td order aiskrim roti canai 5 keping, terima kasih, semoga dimurahkan rezeki anda 😃💪🏻
.
Dari Matrikulasi Kok Lanas


GAMBAR AISKRIM ROTI CANAI DARI STAFF RESTORAN D'LEMBAH

Kompilasi gambar aiskrim roti canai terbaru,
.
TQ so much, staff kedai D'Lembah utk gambar yg sungguh ohsemm ni :D


Saturday, 10 December 2016

5 KESILAPAN CARA MAKAN AISKRIM

5 KESILAPAN CARA MAKAN AISKRIM
.
1. Makan aiskrim sambil berdiri
.
2. Berbual terlalu lama dengan rakan hingga aiskrim jadi cair
.
3. Tidak pegang bekas atau kon aiskrim dengan menegak (boleh mengakibatkan aiskrim jatuh)
.
4. Tidak mempunyai tisu (kebiasaan comot)
.
5. Tidak menjilat aiskrim di bahagian aiskrim yg telah mula cair


AISKRIM ROTI CANAI BUAT PROMOSI DISKAUN GILA !

AISKRIM ROTI CANAI BUAT PROMOSI DISKAUN GILA !
💰💰💰💰💰
Share status ni di FB

https://www.facebook.com/akramcheabdullah/posts/374889592855844?notif_t=like&notif_id=1480940923963433

dan dapat harga promosi diskaun gila
🍦🍦🍦🍦🍦
Beli 1 Aiskrim Roti Canai RM 4.00 (Promosi Disember)
Beli 2 Aiskrim Roti Canai RM 6.00
😋😋😋😋😋
JIMAT RM 2.00 atas setiap pembelian (Promosi Disember)
.
Nak dpt diskaun ni mudah jah cuma sebut nama FB jer
😍😍😍😍😍
Promosi Diskaun Gila ni berakhir pada 12/12/2016 (Isnin) jam 11.00 male
🚗💨💨💨💨

AISKRIM ROTI CANAI DAH SIAP BAKAL VIRAL DI KELATE !

AISKRIM ROTI CANAI DAH SIAP BAKAL VIRAL DI KELATE !
.
sapa lg yg blum pernah try gabungan aiskrim dan roti canai ni memang rugi la
.
- Abe Long Pemilik Maheran Laksa 5 -
.
"jadi sungguh aiskrim roti canai ni"
.
" boleh gi jauh ni"
.
"coklat dgn aiskrim ni masuk molek rasa dia"
.
 jom jadi yg pertama utk rasa pengalaman berbeza dari yg lain
.
Lokasi kami di Maheran Laksa 5, menghadap AEON Mall dan bersebelahan KPTM KB,
.
Aiskrim Roti Canai terhad hingga jam 11.00 malam sahaja :D




PIYA KAPTEN MARVEL TRW KELANTAN FA DAN AISKRIM ICELY

PIYA KAPTEN MARVEL DAN AISKRIM ICELY
.
Alhamdulillah, sempat bergambar dgn kapten TRW
.
Cookies Lover's di tangan Piya sapo nk tra aiskrim sundae hari ni ?
.
Mace2x aiskrim sundae ada, 1st in kelate
.
Dok jupo keda helo jah 011 1794 0277 ( iCeLy )
.
Tapi kalu nk tra mai waktu male deh hari ni, sbb kami ada tempahan di PC utk Majlis Kahwin,
.
Okei, beres ambo beransur dlu :D


CABARAN AISKRIM HUJAN DAN DAPAT DISKAUN MURAH

CABARAN AISKRIM HUJAN DAN DAPAT DISKAUN MURAH
.
Eh gilo apo huje pon make aiskrim,
.
Ada berani kor ? blh habis dale masa 10 minit kami bg diskaun murah
.
Eh make aiskrim time hujan blh muroh ?
.
Yo lo kor ?
.
Yup, cabaran ni terbuka pada waktu hujan kami akan sediakan aiskrim FAMILY ICELY SUNDAE dan anda perlu habiskan dalam masa 10 minit :D
.
30 SCOOP AISKRIM
.
9 JENIS TOPPING
.
CHOCOLATE SYRUP HERSHEY
.
CHOCOLATE SYRUP CARAMEL
.
WHIP CREAM
.
Oh, banyaknya dea dop abis aiskrim dale masa 10 minit ?
.
Untuk makluman rekod aiskrim ni adalah 15 minit sore make jah
.
tapi kami nak melonggarkan sikit syarat, anda blh bawak seramai mana org dok kiro la nk ajak sekapung pon asalkan habis licin dale masa 10 minit,
.
ha ada berani ?
.
Berapo ya harga sbenar ni ?
.
Harga sbenar RM 30
.
tapi untuk cabaran ni kami buwi harga muroh dooh ni
.
RM 20 jah
.
Ha, rano nk cabar diri anda dop ?
.
mai kot ni la kalu nk gak, lokasi kami di
.
Maheran Laksa Cawangan 5 bersebelahan KPTM KB dan bersebelahan AEON MALL Kota Bharu
.
Fakta : Aiskrim blh membantu mengurangkan stress dgn menggalakkan hormon thrombotonin iaitu hormon yg buat kita happy :D


AISKRIM SUNDAE BERSEBELAHAN AEON MALL KOTA BHARU

Dapatkan ice cream sundae anda hanya dari kiosk iCeLy bersebelahan AEON MALL :)


Friday, 9 December 2016

Jgn lupa mkn aiskrim tau baru snang jawab exam, haha

Alhamdulillah hari ni hari ke 7 berniaga di sebelah Maheran Laksa Cawangan 5 dan bersebelahan KPTM KB
.
Kebanyakan student KPTM dah start habis exam hari ni dan dari survey yg sy buat semua student KPTM ni kecuali NURSING je semuanya habis exam esk
.
Buat student KPTM sy ucapkan goodluck dan dapat result yg terbaik :D
.
P/S : Jgn lupa mkn aiskrim tau baru snang jawab exam, haha

MASALAH KEWANGAN PUNCA STRESS ?

MASALAH KEWANGAN PUNCA STRESS ?
.
Ni sy kongsikan 5 tips atasi STRESS
.
1/ Aromaterapi
Sesetengah aromaterapi ni jugak blh mengurangkan sakit kepala dan juga masalah tidur
.
2/ Ketawa
Ketawa ni blh mengurangkan tekanan darah tau
.
3/ Dengar Muzik
Muzik ni blh menenangkan otak, buat playlist dan dengar muzik waktu rasa stress.
.
4/ Main Game
Bila main game ni kita akan lupa masalah sbb tertumpu pd game tersebut, tp harus diingat jgn main game yg kompleks
.
5/ Aiskrim
Aiskrim ni blh mengeluarkan hormon thrombotonin dan hormon ni la yg blh mengurangkan stress :D

P/S : semoga bermanfaat, sy akan perbanyakkan tulisan mengenai stress lagi lpas ni :D


Wednesday, 16 November 2016

SAIZ WAFER KON MEDIUM

APA SIZE KON KAMI ?
.
Tahukah anda kon yg biasa dijual khususnya penjual aiskrim menggunakan motor adalah Wafer Kon dan mempunyai 3 saiz yg berbeza untuk wafer kon jenis single scoop
.
Kami juga menggunakan kon jenis ni utk pakej general
.
apa beza kami dgn pesaing kami ?
.
kon yg kami gunakan adalah bersaiz medium berbanding pesaing kami yg kebanyakan menggunakan kon bersaiz small
.
mengikut harga yg kami tawarkan ianya sangat murah kalau nak dibandingkan wafer kon medium yg kami tawarkan
.
pakej general tu apa, tak faham la ?
.
Ha, yg tu korg boleh tgk kat ruangan shop atau terus PM kami utk pakej yg ditawarkan :D

KATERING AISKRIM MAJLIS KAHWIN DI MANIR TERENGGANU

Assalamualaikum, musim kahwin dah nak dekat ni
.
Kawan korg yg nk kawin dah tempah aiskrim ke utk majlis dorg ?
.
Kalau belum, apa kata korg tnjuk kat kwn korg video ni,
.
kenapa kena tnjuk ?
.
yela, sbbnya kna tgk la dlu, kalau rasa icely ni blh bantu majlis kahwin lebih happening, lebih diingati dan lebih berjalan lancar
.
baru korang call / whatsapp kami kat nombor ni ye 01117940277 iCeLy Ice Cream Producer :D
.
Kalau nk kontek cpt tau takut2x time majlis korg tu dah ada org booking
.
Kitorg ada mcm2x pakej tau bgtau je nk mcm mana, whatsapp jer nanti sy send senarai2x pakej untuk majlis kahwin ni
.
Video blh tgk kat komen ye, tq <3
.
- Akram Che Abdullah
CEO & FOUNDER
iCeLy Ice Cream Producer

video

SENARAI MENU KIOSK ICELY MAHERAN CAWANGAN 5

Kami akan beroperasi di

KIOSK ICELY
DI MAHERAN CAWANGAN NO 5
BERSEBELAHAN AEON MALL & KPTM KOTA BHARU

Bermula 11.11.2016

Jom pakat ajak shuben2x korang untuk menghepikan korang dengan aiskrim sundae icely yg super amazing ni :D



JAMUAN RUMAH TERBUKA HARI RAYA AIDILFITRI 2016 NI SGT HAPPENING
.
Budak - budak ni bila dpt aiskrim trus brtukar jd sgt berdisiplin, drpd nak balik cpat, menangis, mengamuk, meragam dan sgala mcm me...
.
yg membuatkan kakak - kakak yg ada anak ni trpaksa balik awal dah brtukar jadi snang lenang, enjoy dan kini blh bebas bergosip dgn geng - geng sekepala ni, haha
.
Apa kata korg tgk video kat komen bawah ni mcm mana transformasi bila dorg ni dpt aiskrim :D
.
Okei, anyway kalau nk booking aiskrim, apa lg cpat2x call / whatsapp 011 1794 0277 iCeLy Ice Cream Producer
.
Booking sekarang utk dptkan tarikh impian anda

video

HARI PEMBUKAAN KIOSK ICELY

Alhamdulillah kami dah buka kiosk iCeLy pada 11/11/2016
.
Kami mengetengahkan produk iCeLy Sundae,
.
Jom ramai2x datang ke kiosk iCeLy di Maheran Cawangan 5
.
Kami membantu untuk mengurangkan masalah stress terutama tekanan pada kerja yg blh mengakibatkan prestasi kerja menurun dan blh mengakibatkan bahaya terutamanya pada keluarga dan juga diri sndiri :D


ICELY ICE CREAM DELIVERY

DELIVERY AISKRIM TAPI TAK BAWAK AISKRIM
.
Haritu ada member kursus order aiskrim
.
pkul 9 pg siap2x ke Tanah Merah
.
sesampainya kat sana nk hantar aiskrim, aku pn tgk tepi lpastu tgk belakang, ha sudah aiskrim takde. sedihnya rasa bukan kepalang tau
.
Aiskrim tertinggalll !!!
.
Lepastu malas nk fikir panjang terus u turn kereta patah balik ke Kok Lanas, bayangkan lah Kok Lanas ke Tanah Merah lepas tu ke Kok Lanas balik lpastu ke Tanah Merah baru lah dpt hantar aiskrim
.
Alhamdulillah resultnya kawan yg order aiskrim tu shoot pic ni,
.
cantiknya, thanks so much, pic ni dari instagram tau
.
kalau ada nk follow icely kat instagram blh follow @icely2u


Tuesday, 15 November 2016

BISNES KAD ICELY

BISNES KAD DAH SIAP HOORAY !
.
Akhirnya, siap jugak bisnes kad,
.
dah byk kali client tanya, bisnes kad ada ?
.
dulu sy jawab takde,
.
lpastu sy pon ubah, sbb jawapan mcm tak best,
.
lpas pergi buat event lain plak, ada customer tnya lg,
.
bisnes kad ada ?
.
blom ada lg, dlm proses :D
.
jawapan agak meyakinkan dan skrg dah blh jawab dgn yakin
.
kjap ye ni bisnes kad sy.
.
tak sampak 3 saat sy pon berlalu dari situ,
.
lpastu
.
hiya, hiya hiya (buat baling lagak ninja ke setiap peti surat sekitar)

hahaha


THROWBACK MAJLIS HARI RAYA AIDILFITRI

Jamuan Hari Raya Aidilfitri ni paling menggamit memori
.
Best sgt2x sambutan yg luar biasa
.
Semua sanggup beratur panjang semata - mata nk icely
.
thanks so much !


TESTIMONI SUPER AISKRIM

TESTIMONI HAKIM
.
TESTIMONI ni dari kursus 1MET Tanah Merah
.
tiba2x dpt order dari peserta kursus
.
apa lagi terus tanya yg lain ada nk selit order tak


TESTIMONI SUPER AISKRIM

TESTIMONI YANG MENGALIR AIR MATA
.
TQ yer FATHIYAH SAM tak sangka betul,

masa ni otw dari KL ke Dungun pitstop di stesen minyak

baru berjaya on fon sbb masa ni tak de power bank lg

Alhamdulillah rupanyanya nk bgtau bnda mggembirakan tp btw hampir keluar jugak air mata jantan ni, haha

TQ so much ye :D


FAKTA AISKRIM

Untuk menghabiskan 1 single scoop ice cream kita akan membuat 50 jilatan bg individu biasa

tp

1 "ngap" bg individu luar biasa :D

TESTIMONI AISKRIM MAJLIS KAHWIN

Testimoni dari Majlis Kahwin tempoh hari

Puan Nuri ni pelanggan kami yg ambik pakej General

Tak smpat nk follow up tnya feedback sbb masa tu sy tgh dalam kursus branding

Tup tup dpt whatsapp, dan whatsapp tu berbunyi sperti berikut

"wowonk ! wowonk !"

Tq ye Puan Nuri :D

Admin
Akram Che Abdullah
Ceo & Founder iCeLy
Ice Cream Producer


TESTIMONI SUPER AISKRIM ICELY

Alhamdulillah kali ni kami buat bg org lebih jelas pasal testimoni pelanggan kami :D


THROWBACK MAJLIS KAHWIN DI SALOR PASIR MAS KELANTAN

THROWBACK MAJLIS DI SALOR PASIR MAS

2 Minggu lepas :D

Selamat Pengantin Baru buat pasangan Hazal Izzat & Mohd Asyraf




GAMBAR THROWBACK MAJLIS PERKAHWINAN DI BESUT

Gambar THROWBACK majlis perkahwinan di Besut :D

Tahniah buat kedua - dua pengantin

Pasangan Amira & Shafizan

Pasangan Akmal & Syadi

Terima kasih

Tuan Ghazali & Keluarga





GAMBAR MODEL ICELY

Thanks Pijoe sudi ambik gambar untuk iCeLy


ICELY PICKUP LINE

Awak aiskrim cair tak ?


GAMBAR MODEL ICELY

Thanks sudi ambik gambar dgn aiskrim iCeLy


ICELY PICKUP LINE

Kalau sy jadi matahari awak nak jadi apa ?


ICELY PICKUP LINE

Bila tengok aiskrim saya tertarik nak makan, bila tengok awak saya tertarik nak buat isteri <3




Monday, 7 November 2016

AISKRIM DELIVERY KAMPUNG BATU TINGGI KOK LANAS

AISKRIM DELIVERY KAMPUNG BATU TINGGI, KOK LANAS
==========================================
Gambar kiriman dari pemilik aiskrim, terima kasih Sis hantar gambar yang awesome ni :D


PICKUP LINE ICELY

Awak tahu tak apa perbezaan kita dengan aiskrim ?


KATERING AISKRIM - PROMOSI UNTUK 10 TEMPAHAN SAHAJA !

#TERBARU - PAKEJ HARGA TEMPAHAN AISKRIM MAJLIS KERAMAIAN PALING MUROH #NO1 DI KELATE SERENDAH RM200 UTK 10 TEMPAHAN TERAWAL SAHAJA !! AWAS...